Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 42 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 7 Aralık 2006 12:06 
Üye

Audigy 2 Platinium eğer ses kayıt yapıcaksanız bunu almayın.M-audio nun Audiophile 2496 pcı diye bir kartı var 132$+kdv satıyorlar.birde benim kullandığım Emu 0404(creative)var.Şu kurduğumuz.bununda 100 euro fiyatı var.Benim bunu alış amacım bilgisayarım çok iyi bir bilgisayar değil fazla yormuyor birde fx leri mükemmel.BAteriden gitara vokale hepsi var.Genel olarak özellikleri aynı M-Audio la.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 7 Aralık 2006 12:16 
Üye
Kullanıcı avatarı

Zaten bütçe kısıtlı,250-300 milyon civarı bir para var elimde.Şu Cubase ve Guitar Rig denen yazılımları gecikmesiz,sorunsuz çalıştırabilecek,kayıtlarda dip gürültüsü yapmayacak,midi performansı da ortalama üstünde olabilecek bir kart arıyorum.Demekki alternatif olarak "Audiophile 2496 PCI" ve "EMU 0404" öneriyorsun.Peki "Audigy 2 Platinium" neden kayıtlar için kullanılmaz?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 7 Aralık 2006 12:31 
Üye

Ben bunu almadan önce baya araştırmıştım.Audigy in daha çok müzik oyun vs konularda iyi olduklarını duydum.VE bayada sorun çıkarıyolarmış.Sorunlar genelde uyuşmazlık la ilgili.Hiç bir profesyonel tavsiye etmedi bana.ŞU anki karttan baya memnunum hiç bir çakışma ses gecikmesi sorun yaşamadı.audio veya emu ikisinden birini tavsiye ederim.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 7 Aralık 2006 16:31 
Kreatif Direktör
Kullanıcı avatarı

Aslında Creative ses kartı ve bilgisayar uyumunda en sorunsuz çalışan ürün üreten markalardan biridir. M-Auido profesyonel çalışmak isteyen müzisyenlerin tercihi ancak beraberinde bazı sorunlar getirebiliyor.

Bir arkadaşım M-Audio çalışacakken PCI slotunda takılı olan bir başka kartın deaktif olması gerektiğini söyler durur. Kayıt yaparken modemi kapatır ve ethernet kartını iptal eder. Dediğine göre M-Audio çalışırken aynı slot sistemini kullanan başka bir kart olmamalıymış. Ne derecede doğrudur bilemeyeceğim.

İş kayıt ve efekt tekniklerinde bitiyor. İyi bir ses kartı elbette kaliteli imkanlar sunacaktır. Ancak Creative'in Live serisi ile bile başarılı ve kaliteli kayıtlar elde edilebilir.

Ayrıca eğer evinizde kayıt stüdyonuz yok ise M-Audio almanız çok gereksiz. Çünkü kayıt ortamının kalitesi, kayıt edilirken kullanılan ekipman kalitesi ve diğer etkenler değişmediği sürece ha Creative kullanmışsınız ha M-Audio hiç farkı yok benim gözümde.

|||||||||| %10

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 7 Aralık 2006 17:58 
Öğretim Üyesi

Selamlar, arkadaşlar bende şu an evime küçük bir home studio kuruyorum. Bencede profesyonel düşünen birisi için Creative yetersiz kalacaktır. M-Audio ise gayet başarılı bir firma bence ses kartları konusunda. Öncelikle şunu belirleyin mikrofon preamp desteği olan bir ses kartımı alacaksınız yoksa olmayanmı. Eğer olsun diyorsanız ne tarz mikrofon kullanacaksızın eğer condenser mic. kullanacak iseniz mutlaka phantom destekli olmak zorunda. Benim almayı düşündüğüm ses kartı Maudio firewire solo. Eğer usb istiyortsanız ben fasttrack pro yu tavsiye ederim. Ayrıca Maudio nun çok fazla sorun çıkarttığını ben görmedim , takılı diğer kartın deaktif olması olayı aslında normal bişey.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 7 Aralık 2006 19:07 
Üye
Kullanıcı avatarı

Benim evimde stüdyo namına pek birşey yok.Ses kayıt olayını öğrenmeye çalışıyorum ve bu arada işe güzel bir ses kartıyla başlamayı düşünüyorum.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 8 Aralık 2006 18:39 
Üye
Kullanıcı avatarı

Ses kartındaki latency'yi azaltmak için (kötü ses kartları için konuşuyorum) ASIO sürücü ile iyi performans alabilen var mı? Bir de guitar rig ile ilgili elinde döküman olan, kullanımını iyice öğreninmce çok mutlu olacağım :D

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 8 Aralık 2006 22:36 
Üye
Kullanıcı avatarı

Bende onboard AC 97 var ancak asio4all ile bile latency sorunu hallolmuyor.Emulator sonuc olarak,gerçeği kadar etkili olmuyor.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 10 Aralık 2006 16:58 
Üye

Bu başlık oldukça ihya edici olabilir.

http://www.muziktek.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1040

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 10 Aralık 2006 17:25 
Üye
Kullanıcı avatarı

İhya etmenin ötesinde bir başlık.Anladığım kadarıyla firewire ses konusunda usb'den daha başarılı bir arabirim.
Beğendiğim kartlara gelirsek de M-Audio Firewire 410 ve M-Audio usb fasttrack.Bu 2'si arasında düşünüyorum.Fiyat performans orantısını.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 42 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: