Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder
« Önceki konu :: Sonraki konu » 
Yazar Mesaj
asd.kinq

Statü: Üye
Durum: Bağlı değil
Boşluk
MesajTarih: 6 Şubat 2010 19:54

5 yıldır klasik gitar çalıyordum şimdi 1 yıldır elektroya geçtim.Nerdeyse bir sweep kaldı atamadığım.Karabükte'de sweep kursu yok netten öğrenebilirim dedim de baya sorun oldu bi yardımcı olun =)

Kod:

e-----12-17-12
B---13---------13
G-14--------------14   

Yukardaki soloyu sweep kullanarak nasıl yapabilirim? Yanlız hammer on gibi sözcükler yerine açıklayıcı olursanız iyi olur .. 12-17-12 bu kısmı yapamıyorum.[/b]

--- y.0.k ---
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder AIM YIM MSNM
Erotomania

Boşluk
MesajTarih: 8 Şubat 2010 14:57

En basit anlatımla bir kere vuracaksın tele yani ilk 12.perdeyi tuşladığın zaman bir pena vuruşu yapacaksın tele ardından 17 ve 12ye geçeceksin fakat bu vuruşlarda tele pena vuruşu yapmayacaksın.

evrimaydemir l Eastern Mediterranean University l
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder E-Posta gönder MSNM
csniper

Boşluk
MesajTarih: 8 Şubat 2010 16:35

Hammer on ve pull off tele pena ile vurmadan elin telden çelilmesi ya da tele hızlı bir şekilde vululması ile yapılır.

12. tele pena ile vurduktan sonra (12. perdedeki telden elini çekmeden) 17. tele hızlı bir şekilde vur ve sonra çek.

Yapılış olarak 14. 13. ve 12. perdedeki notalar penanın yukarıdan aşağı doğru tek bir hareketi ile vurulur, daha sonra hummer on / pull off yapılır, son olarak aşağıdan yukarı doğru tek bir hamle ile 13. ve 14. perdedeki notalar çalınarak bitirilir.

Yazdıklarımda herhangi bir hata (imlâ ya da yanlış bilgi) varsa lütfen uyarın.
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
asd.kinq

Boşluk
MesajTarih: 9 Şubat 2010 17:37

Bir dakika anladığım kadarıyla

14 13 12 sweep dediğimiz süpürme işlemiyle geçiyorum - bunu yapıyorum zaten Very Happy - Peki sonrasında 14 13 12 bi tanesiyle geldim.Orda sweep atarken 12 nin hızıyla 17 ye mi geçeceğim yoksa 14 13 12 de bitirp bi kere daha wurup 17-12 mi yapacağım :S Ya hammer on olayını tam bilmiyorum bi okuyayım =)

--- y.0.k ---
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder AIM YIM MSNM
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> Müzisyen Soru(n)lar Saatler GMT +2 zaman dilimine göredir
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız