Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Gitar çalmak için eğitim almak gereklimi ?
MesajGönderilme zamanı: 6 Mart 2010 11:24 
Üye

Merhaba arkadaşlar ;

Geçen yaz Lefkoşada Yamaha müzik okuluna kayıt oldum ve klasik gitar dersi aldım daha doğrusu alamadım :) yanlızca 2 derse girebildim ve türkiyeye dönmek zorunda kaldım..
Kendimi sürekli geliştiriyorum egzersiz yapıyorum gerçekten istekli olduğuma inanıyorum gitar benim için bir heves değil, fakat ben en iyi şekilde öğrenmek istiyorum ve elektro gitara daha çok hevesim var klasik gitar kursuna yazılmamın sebebi daha sağlam bir temel atarım diye düşünmemdi..

Merak ettiğim konu şu bir ağabeyim müzik okulunda alıcağım eğitimin istediğim düzeyde olmadığını orda asıl amacın maddi kazanç olduğunu söyledi nitekim doğru, kurs haftada 4 saatti ve aylık ücreti £150 bir kitap almam gerekiyormuş aldım oda 100TL :) ve kitabın içinde kayda değer hiçbirşey yoktu bir cd çıktı cd yi takıp dinledim ve ilk okulda fülütle çaldığımız parçaların gitar versiyonu vardı.
Ben ne yapmalıyım en iyi şekilde nasıl öğrenebilirim ??

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 9 Mart 2010 13:15 
Öğretim Üyesi
Kullanıcı avatarı

GitarTurk'e hoş geldin..
Öncelikle ders almak kesinlikle şart değil.Bende ders almadım ve çalmayı az da olsa kendi kendime öğrendim..İşin maddi kısmına yönelik ortaya atılan tezlerin %90 ı da doğru.Artık teknoloji sayesinde bilgiye ulaşım bu kadar kolayken, her hangi bir işi kıvırmakta oldukça kolay....

Gitarın senin için sıradan bir heves veya özenmeden geçen bir unsur değilse zaten bir basamak atlamışsın demektir.

İlk tavsiyem GitarTurk arşivini güzelce hatim et.Aklına takılan pek çok soruya cevap bulacaksın.

Extradan sorunların,takıldığın yerler olursa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.Ha bu arada eğer yoksa,kendine bir elektro gitar almayıda ilk sıraya koymalısın. ;)

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 16 Mart 2010 20:35 
Üye

Öncelikle evet elimde bir yamaha ERG 121C ve yamaha GA-15 amfim var.
Gitara yeni başlayanlar için amatör set olarak satılıyordu zaten aldım..
Ama studyoyada çaldığım ibanez le evde çaldığım gitarım arasında çok fark var yani ses olarak :roll: acaba gitarlardanmı yoksa studyodaki dev amfidenmi kaynaklanıyor bilmiyorum ama o studyodaki ses kalitesi benim gitarımdada olsa çok daha zevkle çalardım.. :no
Sizce gitarım idare edermi yoksa işe yaramazmı ? :(

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 10 Nisan 2010 13:21 
Öğretim Üyesi
Kullanıcı avatarı

Studyodaki ekipmandan aldığın neticenin sadece gitar kaynaklı olmadığı kesin.Gitarın şu aşamada senin işini görecektir.GA-15 kullanılan gitarın tınısını algılayıp yansıtabilecek düzeyde bir ürün değil.

Öncelikle tavsiyem; kendi gitarını ve amfini studyoya götür,gitarını oradaki ekipmanla dene ve sonrasında Ibanezi kendi amfine tak ve dene...
Bu uygulama seni daha net bir şekilde problem kaynaklarına götürecektir...

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: Gitar çalmak için eğitim almak gerekli mi ?
MesajGönderilme zamanı: 23 Haziran 2010 21:27 
Üye

Ben gitar çalmak için eğitimin kesinlikle şart olduğunu düşünüyorum değil biliyorum çünkü bazı arkadaslar gitar çalmanın akorlardan ibaret olduğunu sanabilirler ama gitarın aklınızın alamayacağı kadar cok tekniği var gitar öğrenmek icin basit bir kursa gidilmez tabi ki ama gercekten iyi bir gitar kursu almak hocaya bağlıdır hocanın size ilk once öğretmesi gereken şey notalardır NOT= (İLK OKULDA BLOK FLUTLE ÖĞRENDİĞİNİZ NOTALARLA SINIRLI DEĞİL) yani en önce notaları öğrendikten sonra gerisi senin yeteneğine kalmış TEMEL NOTADIR arkadaşlar onu uzman bir hocadan iyi bir şekilde öğrendikten sonra kurs almadan kendinizi rahatça geliştirebilirsiniz bir arkadaşımız demiş internetten de geliştirebiliriz kendimizi demiş ama gitarla ilgili terimsel bilgisi olmayan bir kişi internetten hiç ama hiçbirşey kapamaz bu yüzden notayı öğrendikten sonra internetten notaları indirebilir ve parmaklarınızı geliştirebilirsiniz olay sadece zamandan ibarettir olay bu...

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: