Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Heavy/Death Metal için V kasa gitar önerileriniz...
MesajGönderilme zamanı: 30 Nisan 2009 20:32 
Üye
Kullanıcı avatarı

Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım ve hemen konu açtım :) .Herkese selamlar diyerek konuya giriyorum. Yeni bir gitar ve amfi almak istiyorum, heavy ve death metal tonları alabileceğim, floyd rose lu ve tercihen V kasa bir gitar ve aynı şekilde bu tonları yakalayabileceğim bir amfi. Aklımda bir iki model var siz ne dersiniz görüşlerinizi almak istiyorum ve tabiki bunların dışında sizin tavsiyelerinizi bekliyorum. Limitim 3500 TL

1.Dean Razorback V 255 -Türkiye Fiyatı 2.150 TL
http://www.guitarcenter.com/Dean-Razorb ... 1174735.gc

2.Jackson KVX10 King V - Türkiye Fiyatı 1.200 TL (yada ona yakın birşeydi :)
http://www.guitarcenter.com/Jackson-KVX ... 1445406.gc

3.Dean Dime-O-Flame-Türkiye Fiyatı 2.500 TL
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.a ... 89&gid=802

Amfi konusunda kafamda net birşey yok önerilerinizi bekliyorum ayrıca lambalı bir anfi almak hayalim ama bu dean modellerine bakacak olursam yatacak gibi görünüyor siz olsaydınız nasıl bir ikili oluştururdunuz ? Şu anda Razorback V 255 alma taraftarıyım... Fikirlerinizi tercih yapmamda çok önemli olacak yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 1 Mayıs 2009 21:55 
Öğretim Üyesi
Kullanıcı avatarı

Tarzın ve bütçene göre Razorback V 255 ve Randall rg75dg3 Plus amp güzel bir ikili olabilir...

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 2 Mayıs 2009 15:20 
Üye
Kullanıcı avatarı

Uygun fiyata lambalı amfileri pek bilmem fakat preamp katı lambalı olan Marshall Avt50 olabilir uygun... Tabi death için yumuşak gelmesi normal bir durum bu amfiye göre bu yüzden güzel bir dist pedalıyla belki olabilir.MXR Zakk OD ile AVT50 fena gitmez gibime geliyor...

Ton olarak kaliteli olabilecek ikinci bir önerim Sansamp GT2 California,Hot-Wired modunu denemen olur.Mesa Boogie Rectifier tadında bir karakteri vardır..

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 2 Mayıs 2009 19:23 
Üye
Kullanıcı avatarı

Evet marshal avt50 gerçekten iyi bir amfi sadece sert tonlarda gerçekten yeterince başarılımı şüpheliyim :( . Sansamp GT2 nin sağlam bir pedal olduğunu duymuştum alternatiflerim arasına koyup yinede bir amfi kovalayayım =). Randal rg75dg3 ü biraz araştırdım galiba oda pre amp katı lambalı bir amfi (yanlışmıyım) seçeneklerim arasına koyarak bununla ilgili birşey sormak istiyorum. Sizce yarı lambalı bir amfimi yoksa gitardan kısıp full lambalı bir amfiyemi gitmek daha akıllıca olur yada lambalıyı boşverip iyi bir transistörlü amfi ve iyi bir gitarmı? Bu konuda çok fazla bilgi sahibi olduğum söylenemez bu yüzden çok soru sorarım kusuruma bakmazsınız umarım=). Ayrıca sizin gitar tavsiyelerinizide bekliyorum...

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 2 Mayıs 2009 23:51 
Üye
Kullanıcı avatarı

Tabii ki power amp katı da önemlidir lamba olarak tona etkisi olan birşey en azından fakat mesela avt gibi sadece preamp katı lambalı amfiler yapılırken power amp katı da ona oygun şekilde tonu bozulmayacak şekilde yapılıyor ya da hoperlörleri. Yani bence ev için ya da amatör konserler için o kadar para harcamaya değmez. Zaten tonun çoğunluğu preampdan sağlandığından pek canını sıkmayacaktır.. Tesisatını almadan önce aradığın tonu iyi araştır ve alana kadar uğraş,iyi miktarda masraf yapıyorsun bu yüzden dikkatli davran

İyi akşamlar.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 3 Mayıs 2009 8:15 
Öğretim Üyesi
Kullanıcı avatarı

Aytouch yazdı:
Sizce yarı lambalı bir amfimi yoksa gitardan kısıp full lambalı bir amfiyemi gitmek daha akıllıca olur yada lambalıyı boşverip iyi bir transistörlü amfi ve iyi bir gitarmı?
Açıkcası gitardan kısmandan taraf değilim.Elinin altında fazla çeşitliliğe gidemeyeceğin sabit ürün gitarın olacak.

Transistörlü bir amfi almaya yönelirsen, bu sefer modelleme vs ihtiyacı ve harcamasına mağruz kalabilirsin.

Randall ı tavsiye etmemdeki en önemli üç etken;

*Tube sürücüsü olması
*Classic ve modern hi-gain seçeneklerinin olması.
*Gitar kalitesinden ödün vermeden, ton isteğine kemik kadro ile ( gitar ve amfi) mümkün mertebe cevap verebilecek alternatiflerden olması.

Hedeflediğin ton yapılarını düşünürsek, Randall rg75dg3 plus'nda aynı yapıyı hedeflediğini göz önünde bulundurmak gerekli.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 4 Mayıs 2009 11:57 
Üye
Kullanıcı avatarı

Evet gitardan kısmak bana da doğru gelmedi. Randal rg75dg3 ve avt 50 yaptığınız yorumlar ve biraz araştırmam sonucunda gerçekten iyi birer alternatif benim için, zaten Randal metal/rock tonlarında çok başarılıymış ve avt de genel olarak çoğu kişi tarafıdandan övülen, fiyat performans yönünden avantajlı ve her isteğe cevap verebilecek türden bir amfi. Yüksek olasılıkla bu amfileri yerinde görerek ikisinden birinde karar kılacağım. Birde emin olamadım Randal'da yarı lambalı oluyor değil mi? Ayrıca ikinize de çok teşekkürler bu konudaki yardımlarınız için=)

Bir diğer konu sizce Razorback V 255 özellikleri vs bu parayı hak ediyormu yoksa farklı arayışlara devam etmelimiyim?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 6 Mayıs 2009 18:47 
Öğretim Üyesi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
Birde emin olamadım Randal'da yarı lambalı oluyor değil mi?
Evet.
http://accessories.musiciansfriend.com/product/Groove-Tubes-Silver-Series-ST12AT7-Preamp-Tube?sku=219108&CJAID=10381297&CJPID=2179950

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 14 Mayıs 2009 19:33 
Üye
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar Randall RG50TC için ne diyorsunuz 1100$ civarında ama full lambalı bir amfiye göre fazlamı ucuz anlayamadım :no

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 18 Mayıs 2009 9:31 
Öğretim Üyesi
Kullanıcı avatarı

Rg75dg3 tarzın açısından seni daha çok tatmin eder diye düşünüyorum.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: