Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: 6 telli mi ? 7 Telli mi?
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağustos 2010 13:27 
Kreatif Direktör
Kullanıcı avatarı

Yeni bir gitar almak istiyorum ve

Dün akşam Ibanez RGD2127Z ( 7 Telli ), Ibanez RG 1570 ( 6 Telli ) ve Ibanez S 7320 modellerini denedim.

Ibanez RGD2127Z'nin fabrika çıkışı olarak D akort düzeninde olduğunu sonradan öğrendim :) Artık nasıl yorgunsam fark etmedim bile :) 3 yollu manyetik anahtarı var ve bana göre ters bir yerde bulunuyor. Ton kontrol yok, sadece ses kontrol var. Sonuç olarak beğenemedim, ilk kulllanımda beni kendisine hayran bırakamadı.

Ibanez RG 1570 modelinde ise sanırım tellerin yüksekliğinden dolayı zorluk yaşadım ancak almam durumunda ince ayar ile güzel sonuç alacağımı düşünüyorum.

Ibanez S 7320 ( 7 Telli ) modelinin gövdesinin inceliğine hayran kalmamak mümkün müdür? Harika bir gövde var, gitarda güzel ama manyetik anahtarının altındaki plastik parça bütün ihtişamı bozuyor. Ayrıca gitarada alışamadım. Kucakta iyi duruyor ama alışamadım. Belkide yorgun olduğum içindir.

Ibanez RG 1527-RB aklımdaki gitar ancak ne yazık ki Zuhal'de yoktu. Merak ettiğim konu 7 telli gitarların klavyesiydi. Aslında teknik olarak bir zorluk yaşamadım. Alışma sürecinin ardından rahatlıkla kullanabilirim.

Olay gitarların ücretlerinde bitiyor;

Ibanez RG-1570 Prestige = 1400 TL
Ibanez S-7320 = 1300 TL
Ibanez RG 1527-RB Prestige = 2000 TL

Kararsız kalmak kötü bir şey...

|||||||||| %10

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: 6 telli mi ? 7 Telli mi?
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağustos 2010 14:14 
Öğretim Üyesi
Kullanıcı avatarı

Bahadır öncelikli olarak RG leri ele alalım.
Japon olmaları en büyük tercih sebeplerinden birisi.1570 de (her ne kadar s-1 olsada...) single avantajı da var ve gerçekten ton çeşitlilği açısından değerlendirmen gereken bir unsur,özellikle gövde ıhlamurken.1527 karakter olarak boğuk kalacaktır diye düşünüyorum ancak büyük 7 telli olması kafamızı bu noktada karıştırıyor.

S7320,sevgili 1527 ye oldukça iyi bir rakip çünkü maun.1527 deki boğuk kısırlık şüphesini ortadan kaldırıyor.Single yine yok fakat maun tonu çeşitlemeye çok daha uygun bir ağaç.Ayrıca S7320 nin köprüsü seni gerçekten memnun bırakacaktır...

Şu durumda kendi fikirlerimce sayıyı 2 ye düşürürsem:

1-Ibanez RG-1570 Prestige Avantaj: Single manyetik,24 perde ve Japon olması.
2-S 7320 Avantaj: Maun gövde ve ZR köprü

Bu noktada yapılabilirliği olan modifiyeleri ve 6 telmi yoksa 7 mi istediğini düşünmen gerek.

Modifiye konusuna gelirsek;1570 de köprü ve manyetik değişikliği ile kendine canavar gibi bir japon 6 telli oluşturabilirsin fakat 7. teli taktıramazsın...S7320 de sadece manyetik konusunda modifiye düşünüp ufak bir işlemle single ilavesi yaparsan,elinde harika bir 7 telli maun gövde ton avantajına sahip Ibanezin olur.Ayrıca fiyat olarak RG1527-RB ile arasında yaklaşık 700 TL var.Tavsiyem bu bütçeni S7320 ye modifiye amaçlı kullanman...

Yani ben S 7320 derim...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Ağustos 2010 10:28 
Kreatif Direktör
Kullanıcı avatarı

S7320 ile S7420 arasında bir fark yok sanırsam. Detaylı inceleyemedim ama ikisi arasında bir fark göremedim.

Onun dışında Dimarzio'nun web sitesinde Air Norton 7'nin S7420 ile hazırlanmış ses örnekleri var. Ethan Meixsell isimli bir gitarist Pathos and Logos albümünde S7420 ile beraber DiMarzio Air Norton 7 kullanmış.

Birde Ibanez RG1527'yi köprüde DiMarzio Evolution 7, sapta Di Marzio Air Norton 7 ile kullanan bir gitarist var YouTube'da. Açıkçası tonları beğendim.

Bilmiyorum, gidip tekrar deneyeceğim.

|||||||||| %10

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Ağustos 2010 12:11 
Öğretim Üyesi
Kullanıcı avatarı

S7320 22,S7420 24 perde,onun haricinde bende bir fark göremedim.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Ağustos 2010 20:50 
Kreatif Direktör
Kullanıcı avatarı

Böyle bir detayı nasıl kaçırmışım anlayamadım. Kararsız kalmak kadar feci bir şey yok.

İlk dizüstü bilgisayarıma sırf hayalimdeki cihaz olduğu için 1700 TL verdim. Üzerinden 3 sene geçti halen benzerleri ile yarışabilecek kalitede ancak ya bir 10 sene sonra nasıl olacak.

Gitar böyle bir şey değil. Ömürlük hatta vasiyetlik bile olabilir. ( İleride ne olacağı belli olmaz ışın gitarları bile çıkabilir ) Kendi kendime bunu söyleyip duruyorum.

Bir yandan RG 1527, nam-ı diğer mavi gözlüm beni al diye bağırıyor, bir yandan S7420 bak ben hem ince belliyim hem 7 telliyim diye beni baştan çıkartıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Birde RG 1570Z faktörü var.

|||||||||| %10

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 1 Eylül 2010 14:06 
Öğretim Üyesi
Kullanıcı avatarı

1570Z köprü yönünden artısı olan bir alternatif,tek takıldığım nokta gövde.Gönül ister ki RG4570Z alıp,bütün kaygılardan sıyrıl ama işin içinde fiyat faktörü var.

S7420 ve RG1570Z arasında tercih yapmanı tavsiye ederim.Tabi her şeyden önce eline hangisi oturacak o önemli.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 5 Kasım 2010 7:38 
Kreatif Direktör
Kullanıcı avatarı

Eymen, RG1570Z-JB aldım. Mükemmel bir şey ama yei köprü sistemine biraz alışmak gerekiyor. Onun dışında her şeyiyle mükemmel.

Ele oturması bir yana klavye o kadar rahat ki anlatamam.

|||||||||| %10

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 5 Kasım 2010 10:18 
Öğretim Üyesi
Kullanıcı avatarı

Güle güle kullan Bahadır.Gerçekten iyi bir seçim yaptığını düşünüyorum :ok Köprüden çok memnun kalacaksın eminim ;)

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: