Yeni bir gitar almak istiyorum ve
Dün akşam Ibanez RGD2127Z ( 7 Telli ), Ibanez RG 1570 ( 6 Telli ) ve Ibanez S 7320 modellerini denedim.
Ibanez RGD2127Z'nin fabrika çıkışı olarak D akort düzeninde olduğunu sonradan öğrendim

Artık nasıl yorgunsam fark etmedim bile

3 yollu manyetik anahtarı var ve bana göre ters bir yerde bulunuyor. Ton kontrol yok, sadece ses kontrol var. Sonuç olarak beğenemedim, ilk kulllanımda beni kendisine hayran bırakamadı.
Ibanez RG 1570 modelinde ise sanırım tellerin yüksekliğinden dolayı zorluk yaşadım ancak almam durumunda ince ayar ile güzel sonuç alacağımı düşünüyorum.
Ibanez S 7320 ( 7 Telli ) modelinin gövdesinin inceliğine hayran kalmamak mümkün müdür? Harika bir gövde var, gitarda güzel ama manyetik anahtarının altındaki plastik parça bütün ihtişamı bozuyor. Ayrıca gitarada alışamadım. Kucakta iyi duruyor ama alışamadım. Belkide yorgun olduğum içindir.
Ibanez RG 1527-RB aklımdaki gitar ancak ne yazık ki Zuhal'de yoktu. Merak ettiğim konu 7 telli gitarların klavyesiydi. Aslında teknik olarak bir zorluk yaşamadım. Alışma sürecinin ardından rahatlıkla kullanabilirim.
Olay gitarların ücretlerinde bitiyor;
Ibanez RG-1570 Prestige = 1400 TL
Ibanez S-7320 = 1300 TL
Ibanez RG 1527-RB Prestige = 2000 TL
Kararsız kalmak kötü bir şey...